Artikelen / columns

Artikel/column Huis aan Huis, september 2015

Pesten! Niet bij mij.

Kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Pesten is van alle leeftijden.
Wanneer wordt je en voel jij je gepest? Dat bepaal jezelf.
Wanneer het je achtervolgt en dagelijks een belemmering gaat vormen, ben je al laat.
Hoe langer je wacht met stop zeggen en een andere houding aannemen, hoe sterker pesters zich gaan voelen. Het vervelende is het groepsgedrag. De meeste mensen ongeacht hun leeftijd, sluiten zich graag aan bij de personen die het sterkste lijken.
De groep vormt zich en gaat dan helaas steeds verder.
Mensen ontlenen graag hun kracht aan zwakheden van de ander.
Een andere houding en duidelijk je grens aangeven kan wonderen verrichten.

Je hoeft niet sterk te zijn om krachtig te kunnen zijn.

———————————————————————————————————

Artikel/redactioneel Huis aan Huis, augustus 2015

‘Je wórdt niet gekwetst, je vóelt je gekwetst’ Enschede

Jeroen Mars geeft jonge mensen die structureel gepest worden de kans te werken aan hun weerbaarheid. De open dag, die hij vanuit zijn praktijk Mars- 4coaching op 19 september houdt, staat in het teken van pesten. “Ik ben van mening dat veel mensen die gepest worden daar zelf iets tegen kunnen doen. Je wórdt niet gekwetst door een pester, je vóelt je gekwetst.” Mars is er tijdens coachingssessies achtergekomen dat veel mensen kampen met problemen die hun grondslag vinden in het feit dat ze als kind gepest zijn. “Daarom wil ik de jeugd van nu graag handvaten aanreiken, waarmee ze eventuele pesters beter de baas kunnen. Het begint vaak met een betere grondhouding.” In oktober houdt Mars een trainingsdag voor pubers en jongvolwassenen, mensen van 11 tot ongeveer 25 jaar, waarop groepsgewijs op de problemen wordt ingegaan. Daarna kunnen de deelnemers, als ze dat willen, tegen gereduceerd tarief individuele trainingen volgen. “Ik weet zeker dat daar veel animo voor bestaat. Mensen die willen weten wat deze trainingen behelsen kunnen op 19 september langskomen tijdens de open dag. Ik verzorg dan ook een lezing, waarin ik vertel dat je met relatief eenvoudige middelen iets kunt doen tegen gepest worden. Dat doe ik provocerend én liefdevol.” De open dag, op zaterdag 19 september van 14.00 tot 16.30 uur, en de trainingen worden gehouden in Ruimte voor Balans aan de Potsweg 15b in Enschede. Info of aanmelden: info@mars4coaching.nl en telefoon: 06 – 4230 6866.

———————————————————————————————————

Artikel/column Huis aan Huis, juni 2015

De stress van het zwijgen.

Wordt er een ernstige ziekte als kanker geconstateerd, staat de wereld op zijn kop.
Een grote achtbaan van emoties en angsten neemt het leven over.
Ziekenhuis in, ziekenhuis uit en belangrijke keuzes moeten maken.
Dit kun je niet alleen,  de juiste steun  kan stress verminderen.
Zwijgen en het vooral niet over kanker en de gevolgen daarvan hebben, veroorzaakt enorm veel stress en vreet energie. Energie die volop nodig is om kwaliteit in het leven te kunnen brengen.
De grote zwijgende  treurwilg die de omgeving vaak creëert,  komt niemand ten goede.
Er wordt te vaak vanuit gegaan  hoe iemand waarbij kanker geconstateerd  wordt,  zich voelt.
Simpelweg vragen hoe het voelt en wat het met de persoon doet kan al een opluchting zijn.
Praat met elkaar, de steun die stress vermindert. (vet gedrukt zwarte letters)

Leer omgaan met kanker. 

 

———————————————————————————————————

Artikel/column Huis aan Huis, maart 2015

Stress, stress, stress! Wat moeten we allemaal en van wie?

Continu presteren, niet mogen falen en altijd maar druk zijn in je hoofd.
Hoe lang hou je dat vol en wat zou jij willen veranderen?
Veel mensen moeten van alles en staan hierdoor altijd onder druk en met een been al in het volgende moment. Een burn-out met alle bijkomende gevolgen ligt op de loer.
Heb jij deze stress nodig en vind je het prima zo. Dan is er blijkbaar niets aan de hand.
Zijn echter de volgende situaties op jou van toepassing:
Kun jij niet meer genieten, voel jij je snel aangevallen, ervaar jij veel weerstand, word jij vaak niet begrepen, slaap jij slecht, ben jij vaak moe of loopt je relatie niet meer zoals vroeger.
Dan wordt het wellicht tijd iets te veranderen!

Tel jij nog mee?

 

———————————————————————————————————

 

Artikel/column Huis aan Huis, oktober 2014

Met eigen verantwoordelijkheid, kan het loslaten beginnen!

“Je moet het eens loslaten”  een kreet die zo vaak gezegd wordt. Wanneer dit zo eenvoudig zou zijn, zouden we met ons allen in het “NU” leven,  en weinig tot geen problemen hebben met wat er in het verleden gebeurd is. Daarentegen kan de kreet” ïeders eigen verantwoordelijkheid” wel een grote stap in de richting van het loslaten betekenen. Wat dragen velen met zich mee omdat ze zich voor van alles en nog wat verantwoordelijk voelen, en daardoor ook snel schuldig.
Niet vast blijven zitten in boosheid, verdriet en schuldgevoelens maar deze gevoelens de juiste aandacht geven, om ze vervolgens los te kunnen laten.  Iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid gunnen, speelt bij dit loslaten een grote rol. We zijn niet altijd verantwoordelijk voor wat ons overkomt. We zijn echter wel zelf verantwoordelijk voor hoe we er mee omgaan.
Laat het los en ervaar de rust.

 

—————————————————————————————————

 

Artikel/column  Huis aan Huis, september 2014

Wordt er naar jou geluisterd?

En dan niet, dat ze je alleen maar horen, maar echt geluisterd naar wat je te vertellen hebt.
Bij veel kinderen, pubers,  jong volwassenen en volwassenen, is niet  gehoord worden,  de oorzaak van allerlei problemen. Een schreeuw om aandacht die steeds groter wordt, omdat er simpelweg niet aandachtig geluisterd wordt. Door even de tijd te nemen en aandachtig te luisteren, kunnen wij ouders en mede volwassenen,  onnodige stress bij onze kinderen en medemensen weghalen. Dat scheelt veel energie en aandacht, die anders op een andere manier van ons gevraagd wordt.
Hoe fijn is het om gehoord te worden en te merken dat jouw woorden meetellen.
Ook jij kunt leren luisteren en leren om op de juiste manier aandacht te vragen voor wat je te vertellen hebt.
Luister aandachtig en laat je horen!
——————————————————————————————————

 

Artikel/column  Huis aan Huis, augustus 2014

Vakantie voorbij, moet je weer of mag je weer een heel jaar?

Voor veel mensen zit de vakantie er weer op. Gelukkig zijn er velen,  die met plezier hun dagelijkse leven weer oppakken. Helaas zijn er ook veel mensen, die met tegenzin de alledaagse sleur weer oppakken. Alle daagse sleur;  waarom zou je die weer oppakken!
Wat maakt, dat je het een sleur vindt?
Wat mis je in het dagelijkse leven?
Wat vind je in de vakantie wel, wat je in het dagelijkse leven mist?
Allemaal vragen om eens over na te denken en eventueel  aan te werken, zodat je leven in de toekomst geen sleur meer hoeft te zijn.  Genieten, ontspannen en een leven zonder stress, mag ook buiten de vakanties om.
Wordt het ik moet of ik mag?

 

———————————————————————————————–

 

Artikel/redactioneel Huis aan Huis, juli 2014

Met Mars4Coaching je vakantiegeluk en ontspanning vasthouden

Enschede – Jeroen Mars weet dat na de vakantie de stress voor veel mensen weer begint. Van alles moeten en geen tijd meer hebben voor jezelf, je gezin, etc.: mensen die na de vakantie verzuchten: ‘Pfff.. moet ik weer een jaar werken voordat ik op vakantie kan’. Hoe heerlijk zal het zijn wanneer je dat fijne gevoel, dat ervoor zorgt dat je vakantie zo belangrijk voor je is, mee kon nemen naar je dagelijkse leven. Met Jeroen Mars van Mars4Coaching behoort dit tot de mogelijkheden.

Maar Jeroen Mars doet veel meer dan dat. Mensen met een burn-out, depressie, overspannen en onzekerheid. Allemaal klachten die heel bepalend kunnen zijn voor het dagelijkse leven, maar bij Mars4Coaching op korte termijn kunnen verbeteren. Sinds maart heeft de poly-energetische therapeut een praktijk bij Ruimte voor Balans aan de Potsweg 15b in Enschede. “Dat is een rustgevende locatie, waar mensen heel makkelijk naar binnen stappen. Jeroen Mars mikt op snel effect. “Dat is de kracht van zijn therapie. Mensen kunnen na één behandeling al thuis aan de slag. Jeroen stuurt ze niet met een kluitje in het riet.” Als Poly-energeet gebruikt hij een mix van technieken om de cliënt te laten ontdekken dat de oplossing in hem- of haarzelf zit. Sinds mei is Mars4Coaching aangesloten bij een beroepsvereniging, waardoor de meeste zorgverzekeraars de behandelingen vergoeden. Daarnaast zien huisartsen en fysiotherapeuten hem nu ook als een gelijkwaardige partner en wordt het makkelijker door te verwijzen en samen te werken. Info: mars4coaching.nl

 

———————————————————————————————-

 

Artikel/column huis aan Huis, juni 2014

Moeite met  keuzes maken?

Konden we altijd maar gewoon kiezen.
Zonder al dat wikken en wegen en de  twijfel of het wel de juiste keuze is.
Hoeveel tijd raak je hieraan kwijt en hoe vermoeiend kan dat zijn.
Wat maakt, dat je twijfelt en niet gewoon een keuze maakt, waar je gelijk achter kunt staan?
Is het je omgeving, je familie, de ervaring met foute keuzes of de faalangst, die door allerlei andere factoren is opgebouwd.
Natuurlijk:  er zijn keuzes waar over nagedacht moet worden en afwegingen nodig zijn.
Laat hier echter ook de belemmerende factoren geen grotere rol spelen dan nodig is.
Merk je, dat kiezen een probleem voor je vormt, onderzoek dan eens waar het  voor jou mee te maken heeft. Geef het de aandacht die het vraagt, zodat je in de toekomst extra rust zult vinden.
Kies nu voor je eigen keuzes.

 

 —————————————————————————————————

Artikel/column  Huis aan Huis, mei 2014

Hoe is het met jouw communicatie?

Communiceren, je zou kunnen zeggen daar groeien we mee op; het hoeft geen probleem te zijn. Waarom gaat er dan van alles mis in onze maatschappij, juist door de communicatie.
Relatie problemen, Conflicten op het werk, Onzekerheden en Angsten, allemaal vervelende situaties, waar vaak de juiste communicatie ontbrak.
Door overal maar vanuit te gaan, is de miscommunicatie al geboren.
In plaats van iets vaker goed te luisteren en te observeren wat er gebeurt, vullen we graag in.
Gewoon aangeven wat je wilt en vind vanuit je zelf, kan de oplossing zijn voor veel onprettige situaties. Laten we met z’n allen beginnen te communiceren. Op een persoonlijke manier en wanneer ons iets dwars zit, niet via een omweg zoals: social media, app, mail of sms.
Communicatie is meer dan woorden alleen.

————————————————————————————————–

Artikel/column Huis aan Huis, april 2014

Angst voor ontslag of worden we gek?

Hoor ik in het nieuws, dat uit onderzoek blijkt, veel mensen met griep of andere fysieke ongemakken, blijven doorwerken uit angst voor hun baan.
Eerlijk is eerlijk, wel fijn voor het bedrijf.
Lager ziekteverzuim, minder onkosten wat dat betreft.
Hoever zullen we daarin gaan?
Bevallingen op de werkvloer, een kop koffie en weer aan de slag?
Een been of arm breken op de werkvloer, pijnstillertje erin en na werktijd naar de dokter?
Een Chemokuur op het werk?  Wel in de pauzes natuurlijk.
Dan heb ik het nog niet over de Psychische ziektes zoals: Overspanning, Burnout, Depressies etc.
Maar ja, die komen dan uiteraard vanzelf, daar hoeven we ons  geen zorgen over  te maken.
En wat het bedrijf op minder afwezigheid door ziekte bespaart,  worden:
Doktoren, Chirurgen, Psychologen en Psychiaters, voor in dienst  genomen.
Ook blijft een kleine verbouwing dan niet uit. Er komt een operatiekamer en natuurlijk een apotheek in het bedrijf, voor de medicatie die nodig is om vooral door te kunnen werken.
Wat denken we daarmee te bereiken?
Uiteindelijk zal er steeds meer stress veroorzaakt worden en hierdoor een hoger ziektepercentage .
Laten we gaan communiceren wat ons dwars zit en kijken waar onze angst echt over gaat.
Dan kan er duidelijkheid  ontstaan en zal onze angst uiteindelijk grotendeels overbodig blijken te zijn.
Hoever laten we het komen en cijferen we ons zelf weg ten opzichte van de angst voor ontslag?

———————————————————————————————–

 Artikel/redactioneel Huis aan Huis, januari 2014

Snel rsultaat bij Mars4Coaching

ENSCHEDE – Herstel van een burn-out, terugkrabbelen uit depressiviteit of het overwinnen van trauma’s en angsten vergt vaak veel tijd. Volgens Jeroen Mars kan het allemaal veel sneller. Hij is met Mars4Coaching voor zichzelf begonnen. Met behulp van polyenergetische coaching en therapie boekt hij vlot resultaat “Soms ben ik zelf verrast hoe snel mensen reageren”, aldus de zelfstandige coach/therapeut. “Al na de eerste sessie gaan de mensen met meer hoop en een gezondere kijk op de toekomst naar huis. Een behandeling neemt bij ons maximaal 10 sessies in beslag.”

Zaterdag 8 februari heeft Mars een workshopdag in de Oude Usselerschool. De workshop neemt de gehele dag van 10.00 – 17.00 uur in beslag. Het thema van de dag is ‘onzekerheid’ en is inclusief lunch en ‘wow-effect’.  “Ik gebruik een mix van Neuro Linguïstisch Programmeren, Hypnose, Regressie en Communicatie om de cliënt te laten ontdekken dat de oplossing in hem/haarzelf zit. Met de Polyenergetische methode reik ik de handvatten aan die nodig zijn om verder te kunnen. De methode bestaat sinds 1994 in Nederland en is nog relatief onbekend. Toch zijn er al 800 Polyenergeten en met een mix aan technieken brengen we bij de cliënten veel teweeg. De tijd van jarenlange sessies is voorbij, Mars4Coaching geeft vlot resultaat.”

Mars4Coaching is telefonisch bereikbaar onder nummer 0642306866 en op internet via www.mars4coaching.nl. Hier vindt u ook alle aanvullende informatie over de workshopdag.

 

 

 

Reacties gesloten